Zorunlu araç sigortası kaza akabinde üçüncü şahıslara veya diğer araçlara verebileceğiniz zararları limitleri dahilinde teminat altına alır. Trafik Sigortası motorlu aracın işletilmesi sırasında, bir kimsenin ölümü veya yaralanması ya da bir şeyin zarara uğramasına neden olmaktan dolayı, işletene düşen hukuki sorumluluğu, zorunlu sigorta limitlerine kadar temin eder. Yurtdışında ve Yeşil Kartınızda belirtilen üye ülkelerde üçüncü şahısların yaralanmasına, ölümüne veya maddi zarara sebebiyet verebileceğiniz durumlarda ilgili ülkelerin trafik kanununa göre belirlenmiş sorumluluk, Yeşilkart Sigortası ile belirtilmiş zorunlu limitler ölçüsünde kendinizi güvence altına alırsınız. Zorunlu tutulan sigortalar kapsamında bulunan “Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası” taşımacılık yaptığınız motorlu araçta seyahat eden yolcuların bir kaza sonucu bedeni zarara uğraması halinde kanunen işletene düşen hukuki sorumluluğu güvence altına alır. Sigorta sözleşmesi kapsamında bulunan yolcuların, sürücülerin ve yardımcıların, şehirlerarası veya uluslararası yolculuklarında hizmetin başından sonuna kadar karşılaşabilecekleri her türlü kazaya karşı güvence altına alan “Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası” ile de sizin yanınızdayız.
Güvence Kapsamı Nelerdir?
Araç ve Kaza Başına Maddi Hasar Teminatı: Bu teminat, karşı tarafa verdiğiniz maddi zararları teminat altına almaktadır. Kusurlu olduğunuz bir kazada birden çok araç zarar gördüyse olay başı teminatı devreye girmektedir.
Kişi ve Kaza Başına Sağlık Giderleri Teminatı: Bu teminat karşı tarafa verdiğiniz bedeni zararları teminat altına almaktadır. Burada araçtaki kişi sayısı esas alındığından araç tipine göre teminatlar değişmektedir.
Kişi ve Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm Teminatı: Kaza sonucu bir kimsenin ölümüne yol açmanız halinde; ölenin defin masraflarıyla ölen kişinin geride kalanlarına manevi tazminat teminatı vermektedir. Sakatlanma teminatıysa, karşı tarafın kaza sonucu kısmen veya tamamen çalışamaz hale gelmesi sonucu meydana gelen zararları kapsamaktadır.
Kasko İle Farkı Nelerdir?
Trafik sigortası ile kasko birbirinden tamamen farklı riskleri teminat altına alan iki ayrı üründür. Trafik sigortası kaza durumunda karşı tarafın zararını karşılarken, kasko ise sizin zararınızı karşılar. Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko ise isteğe bağlıdır.
Trafik sigortasını zamanında yaptırmayan araç sahipleri, trafik sigortası basamağı “herhangi bir kaza yapmasa bile” sabit kalır ve poliçesinde indirim şansını kaybeder.
Poliçenin yaptırılmaması veya yenilenmemesi halinde, gecikme yaşanan her ay için %5 oranında gecikme cezası uygulanır.
Sigortası bulunmayan bir aracın trafik ekiplerince tespit edilmesi halinde, araç çekici yardımıyla otoparka götürülerek trafikten men edilir ve araç sahibi trafik sigortasını yaptırana kadar araç, otoparkta tutulur.
Araç sahibi bu durumda, hem çekici ücretini hem de aracın otoparkta kaldığı gün kadar otopark ücreti ödemekle yükümlü olur.
Sosyal Medyada Takip Et